Business Trainer Academy
  • home
  • Webshop
  • Mijn bedrijf
  • Mijn boek
  • GRATIS WEBINARS
Word je mijn VIB?

Train The Trainer: maak opnames in jouw eigen geïmproviseerde studio

4/5/2018

0 Comments

 
Foto
Online trainen is sterk in opmars. En wie online zegt, zegt natuurlijk ook videotrainingen. Regelmatig krijg ik de vraag van trainers en coaches wat ik precies gebruik om de kwaliteit van het beeld en het geluid te optimaliseren en of daar zware kosten mee gemoeid zijn. Wel, ik kan je hierbij al geruststellen: met een minimum aan middelen kan je een maximaal uitstekend resultaat bereiken. In dit artikel vertel ik jou hoe ik het aanpak.
Mijn eigen geïmproviseerde studio
De meeste videotrainingen neem ik op in onze burelen in Deinze. Daar heb ik alles bij de hand om kwalitatieve opnames te maken: een white board,  (en stiften), een volledig witte muur die als achtergrond kan dienen, stapels enkele dozen die tijdelijk dienst doen als statief, mijn tripod, mijn ‘kastjes’microfoonset, mijn laptop, tablet, iPhone en vooral de stilte.
 
Software
Voor langere videotrainingen maak ik gebruik van mijn een webinarprogramma. Met software zoals GoToWebinar kan je niet alleen live webinars uitzenden, je kan er ook kwalitatieve video’s mee opnemen. En dat is vooral handig als je een Powerpoint, Keynote  of Prezi gebruikt die je presentatie ondersteunt. Dankzij de software kan je zowel het camerabeeld (jezelf) als de presentatie in beeld brengen en opnemen.
Voor kortere filmpjes (<10 minuten) is mijn iPhone mijn trouwe bondgenoot. Vandaag de dag is het beeld van de ingebouwde camera zo scherp, dat je geen professionele camera nodig hebt voor een goede beeldkwaliteit.
 
Mijn ‘kastjes’microfoonset
Het geluid, dat is een ander paar mouwen. Zolang je geen last hebt van storende achtergrondgeluiden (bijvoorbeeld wanneer je jouw opnames buiten maakt) en mooi met je gezicht naar de camera gedraaid blijft staan, is de kwaliteit van het geluid aanvaardbaar. Ook Zelfs zonder extra apparatuur. Maar zodra je je wegdraait van de camera (bijvoorbeeld om iets te noteren of aan te duiden op het white board) verslechtert de kwaliteit van het geluid. En dat is natuurlijk niet ideaal.
Toen ik intensief begon met het opnemen van video’s, heb ik me daarom een ‘kastjes’microfoonset van het merk Boya aangeschaft. Het ene ‘kastje’element (de receiver) is ingeplugd in mijn iPhone, het andere (de transmitter) klik speld ik vast aanop mijn kledij. De transmitter is voorzien van een microfoontje dat je gemakkelijk kan opspelden. Beide kastjeselementen zijn draadloos met elkaar verbonden, zo geraak je nooit verstrikt in de kabels en kan je je vrij bewegen voor de camera. Dat is ontzettend handig. Mijn. De ‘kastjes’microfoonset heb ik aangekocht bij Ted, een Nederlandse solo-ondernemer die gespecialiseerd is in apparatuur voor videomarketing. Voor een kwalitatieve kastjesmicrofoonset betaal je wel al snel meer dan 100 euro.
 
Mijn tripod
Een tripod is nog zo’n handig iets ding dat ik niet meer zou kunnen missen. Het is een klein statief dat je overal mee naartoe kan nemen. Je klikt je smartphone of iPhone in de houder, plaatst de tripod op een stabiele ondergrond en klaar is Kees. Zo’n tripod vind je al voor zo’n 15 euro en is zijn investering meer danzeker waard. Behalve de kastjesmicrofoonset en de tripod heb je in principe geen andere videoappatuur nodig om kwalitatieve video’s te maken.
 
Video’s editen
Ook voor het editen van video’s bestaan er heel wat handige apps, denk maar aan iMovie. De meeste video-editors hebben een gratis versie waarmee je al een heel eind verder kan.
 
Mijn YouTubeKanaal
Om je video’s te delen met de buitenwereld is het hebben van een eigen YouTubeKanaal een absolute must. Ik sta ervan versteld hoe weinig trainers op vandaag hun eigen YouTubeKanaal hebben en benutten. Nochtans is het hebben van zo’n kanaal enorm handig, niet alleen om jouw videotrainingen te stockeren en te delen, maar ook als slimme marketingtool. Ik heb me trouwens laten wijsmaken vertellen dat YouTube de nieuwe Google wordt. Meer en meer mensen gebruiken YouTube immers als zoekmachine in plaats van Google. En dat is nNiet onlogisch, als je weet dat video’s aan populariteit winnen. Ik zie op YouTubeHet zijn – en op het internet in het algemeen – vooral Nederlanders die duchtig vloggen en slim gebruikmaken van het internet om online zichtbaarder te worden en content te delen met hun volgers. Hoogtijd dat Vlaanderen ook in actie schiet!
 
Train The Trainer
Online trainen is de toekomst. In de opleiding Train The Trainer Schitteren als trainer, online en offline krijgt online trainen dan ook een prominente plaats. Wil jij ook volledig klaargestoomd worden voor de toekomst, wil je leren om online trainingen te ontwerpen, te editen en (live) uit te zenden? Wil je daarnaast ook wauw-tips ontvangen om offline te schitteren? Ontdek dan hier het programma van de Train The Trainer en de nieuwe data voor het najaar!
Ontdek de Train The Trainer
0 Comments



Leave a Reply.

    Elke Van parys

    ° Professionele Business Trainer sinds 2000
    °Geaccrediteerd trainer  Insights Discovery
    ° Trainer Lichaamstaal
    ° Gecertificeerd coach

    Foto

    RSS-feed

Foto
Foto
  • home
  • Webshop
  • Mijn bedrijf
  • Mijn boek
  • GRATIS WEBINARS